Wordt fysiotherapie bij ons vergoed?

Ook in 2020 heeft Fysiotherapiepraktijk Vita Nova contracten met alle zorgverzekeraars. Het hangt echter van uw aanvullende verzekering af of deze behandelingen vergoed worden. Het is verstandig uit te zoeken hoeveel behandelingen u per jaar vergoed krijgt, hoeveel behandelingen u al heeft gehad en wat er dus nog vergoed gaat worden. Bekijken daarom vooraf uw polisvoorwaarden of bel met uw verzekeraar zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Onder aan de pagina vindt u onze tarieven met de kosten per behandeling.

 

Chronische aandoening

Heeft u klachten ten gevolge van een aandoening die voorkomt op de zogenaamde “landelijke lijst chronische aandoeningen” dan krijgt u na de 20ste behandeling een volledige vergoeding uit de basisverzekering. Voor de eerste 20 behandelingen heeft u een aanvullende verzekering nodig om deze vergoed te krijgen, wanneer u niet of een gedeeltelijke aanvullend verzekerd bent zal u een deel van de behandelingen zelf moeten betalen. 

 

Vergoeding fysiotherapie bij kinderen

Bij kinderen onder de 18 jaar worden de eerste 9 tot 18 behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. Extra behandelingen worden daarna vergoed vanuit de aanvullende verzekering van de ouders. Mits zij een aanvullende verzekering hebben afgesloten. Voor meer informatie bekijk de polisvoorwaarden.

 

Geen vergoeding of aanvullende verzekering?

Indien u geen vergoeding van de zorgverzekeraar (meer) hebt, dan vindt u hier de lijst met tarieven, die Fysiotherapie Vita Nova voor de verschillende behandelingen hanteert.  Met iedere verzekeraar maakt Fysiotherapie Vita Nova prijsafspraken, prijzen die aan verzekeraars worden gerekend kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen, neemt u dan gerust contact met ons op.

Tarieven per 1 januari 2022 t/m 31 december 2022

- zitting fysiotherapie €38,00

- zitting kinderfysiotherapie €50,00

- zitting oedeemtherapie €50,00

- Toeslag zitting aan huis €15,00

- screening, intake en onderzoek €50,00

- eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek €60,00

- intake + onderzoek na verwijzing arts €50,00

- eenvoudige korte rapportage €52,50 

 

- groepsbehandeling 2 personen €34,00

- groepsbehandeling 3 personen €32,00

- groepsbehandeling 4 personen €27,00

- groepsbehandeling 5-10 personen €23,00


- niet nagekomen afspraak fysiotherapie €38,00

ONZE PARTNERS

ms-zorg-nl

annatommie

parkinson-net

ipctherapie

alies-troost