Wordt fysiotherapie bij ons vergoed?

Ook in 2019 heeft Fysiotherapiepraktijk Vita Nova contracten met alle zorgverzekeraars. Het hangt echter van uw aanvullende verzekering af of deze behandelingen vergoed worden. Het is verstandig uit te zoeken hoeveel behandelingen u per jaar vergoed krijgt, hoeveel behandelingen u al heeft gehad en wat er dus nog vergoed gaat worden. Bekijk daarom vooraf uw polisvoorwaarden of bel met uw verzekeraar, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Onder aan de pagina vindt u onze tarieven met de kosten per behandeling.

 

- zitting fysiotherapie €30,00

- zitting kinderfysiotherapie €45,00

- zitting oedeemtherapie €45,00

- screening €14,00

- screening, intake en onderzoek €44,00

- intake en onderzoek na verwijzing €43,00

- eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek €54,00

- groepsbehandeling voor 2 personen €29,00

- groepsbehandeling voor 3 personen €27,00

- groepsbehandeling voor 4 personen €22,00

- groepsbehandeling 5-10 personen €18,00

- toeslag zitting aan huis €15,00

- eenvoudige korte rapporten €45,00

- niet nagekomen afspraak fysiotherapie €30,00

- Fitnesstraining per maand (1 keer p/wk) €26,70

 

Chronische aandoening

Heeft u klachten ten gevolge van een aandoening die voorkomt op de zogenaamde “landelijke lijst chronische aandoeningen” dan krijgt u na de 20ste behandeling een volledige vergoeding uit de basisverzekering. Voor de eerste 20 behandelingen heeft u een aanvullende verzekering nodig om deze vergoed te krijgen, wanneer u niet of een gedeeltelijke aanvullend verzekerd bent zal u een deel van de behandelingen zelf moeten betalen. 

 

Vergoeding fysiotherapie bij kinderen

Bij kinderen onder de 18 jaar worden de eerste 9 tot 18 behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. Extra behandelingen worden daarna vergoed vanuit de aanvullende verzekering van de ouders. Mits zij een aanvullende verzekering hebben afgesloten. Voor meer informatie bekijk de polisvoorwaarden.

 

Geen vergoeding of aanvullende verzekering?

Indien u geen vergoeding van de zorgverzekeraar (meer) hebt, dan vindt u hier de lijst met tarieven, die Fysiotherapie Vita Nova voor de verschillende behandelingen hanteert.  Met iedere verzekeraar maakt Fysiotherapie Vita Nova prijsafspraken, prijzen die aan verzekeraars worden gerekend kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen, neemt u dan gerust contact met ons op.